Over ons


Turnhout Culinair is aan zijn zevende editie toe. Elk jaar ontvangen we meer dan 15.000 bezoekers op het grootste, en gratis toegankelijke, culinaire evenement in de Kempen. Horecazaken, cateringbedrijven en producenten laten drie dagen lang het beste van zichzelf zien.  Het hele weekend door kan je proeven van hun kooktalent. Een perfecte uitstap voor het hele gezin met een lekker hapje en een drankje en een streepje livemuziek. Zo beleef je de zomer op een unieke wijze in je eigen achtertuin.

Lokale streekproducten -en gerechten

Elke deelnemende zaak is verplicht om zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale streekproducten en geven hun eigen hedendaagse visie op sommige klassieke streekgerechten.

Democratische prijzen

Turnhout Culinair is een proeverij. Dat betekent kleine gerechten en ook proevertjes die betaalbaar zijn voor het publiek. Er worden gerechten aangeboden vanaf 3 euro.

Kooksessies voor de allerjongsten

Koken kan je leren. Op zaterdag namiddag zullen er daarom kookinitiaties plaatsvinden waar kinderen op een speelse wijze het plezier van koken ontdekken. Onze kinderkok brengt met zijn smaaklabo een van zijn toppers mee naar Turnhout Culinair dit jaar.